Jump to content


Migrating from 3DO to GTK (or TRK)


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 ljmagyar

ljmagyar

    Regular Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indiana, USA

Posted 01 February 2016 - 01:26 PM

After editing a 3DO to make adjustments in vertex and face locations, is there a tool / method to go from a 3DO to a TRK or some such that can be re-compiled?  Despite its name, TRK23DO does NOT have that function.

-or-

Would a 3DO edited by hand and converted back to a GTK/TRK cause TRK23DOZ to crash?

I tried Dave Noonan's old '3DOEditor" but that just corrupts the files.

The alternative would be to just leave the TRK slightly different from the 3DO - but that's not ideal.

#2 ginetto

ginetto

    Master Tracker

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9,725 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lombardia ITALIA

Posted 01 February 2016 - 02:43 PM

Is not possible to convert a 3do to GTK.

I frequently do 2 different GTKs; one for the 3DO ( usually with more walls) and one for the TRK (simpler and with thicker vertical walls). There is nothing bad doing so apart the extra work :)

Done these tracks and working on others.


#3 ljmagyar

ljmagyar

    Regular Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indiana, USA

Posted 01 February 2016 - 07:39 PM

isnt it possible to go from a 3DO to a TRK?

#4 Pavel

Pavel

    Honored Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 330 posts
  • Gender:Male
  • Location:Minsk, Belarus
  • Interests:Autosport, Simracing, Music

Posted 01 February 2016 - 11:53 PM

View Postljmagyar, on 01 February 2016 - 07:39 PM, said:

isnt it possible to go from a 3DO to a TRK?
No, this files constructed in different coordinate systems. TRK uses Cylindrical coordinate system, and 3DO uses Cartesian coordinates. It's possible to convert object from Cylindrical to Cartesian coordinates. But backwards conversion is impossible.

#5 ljmagyar

ljmagyar

    Regular Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indiana, USA

Posted 02 February 2016 - 11:04 AM

View PostPavel, on 01 February 2016 - 11:53 PM, said:

View Postljmagyar, on 01 February 2016 - 07:39 PM, said:

isnt it possible to go from a 3DO to a TRK?
No, this files constructed in different coordinate systems. TRK uses Cylindrical coordinate system, and 3DO uses Cartesian coordinates. It's possible to convert object from Cylindrical to Cartesian coordinates. But backwards conversion is impossible.

ahh... thanks for clarifying.  So therefore, anything done in say 3DSMax or ACAD is going to be strictly graphic in nature and will have no effect on the physics.  that's a bummer, but understandable.

#6 TvO

TvO

    Honored Member

  • Member
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,282 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 02 February 2016 - 12:03 PM

Well, you can add collision to the 3do's so you can bump into them

#7 ljmagyar

ljmagyar

    Regular Member

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Indiana, USA

Posted 02 February 2016 - 12:36 PM

true - however i was thinking track scale & not TSO scale